Alfafa Group Berhad

Banglo Lot @ Taman Alfafa Jenderam

Dibuka Untuk tempahan

Lot 3437 Mukim Dengkel, Sepang

Harga tempahan seunit rumah RM99,000

Syarat :

  1. Tempoh menunggu 36 bulan
  2. Tandatangani perjanjian salam
  3. Bulanan anda akan menerima RM500 selama 36 bulan dari syarikat
  4. Berkonsepkan geran individu

Wajib mengikuti program pengajian Al-Quran dan Seminar Solat

58 thoughts on “Banglo Lot @ Taman Alfafa Jenderam

    1. admin Post author

      Boleh berhubung terus dengan Ustaz Norsham di talian 013-3557357 / 013-398 7357 untuk sebarang soalan atau urusan tempahan.
      Terima kasih.

  1. Norhasliza Ibrahim

    saya ingin membeli rumah di kawasan gombak. ada kosong lagi tak unit rumah. kalau ada sila beritahu saya, sekian, terima kasih.

  2. azura

    merujuk pernyataan ustaz di atas, maksudnye harga banglo 89,000 or 400,000. saya berminat dengan lot banglo di mukim dengkil, sepang

  3. Alfafa Group

    kalau nk buat tempahan, cik hanya perlu bayar RM89,000 sahaja dan rumah belum siap lg la..tp kalau cik nk beli rumah yg dh siap, harganya RM400,000.. utk buat tempahan blh dtg ke pjbt kami di mutiara gombak atau hubungu ustaz norsham 0133557357

  4. hasrul syazwan

    assalamualaikum…saya ingin tahu lokasi rumah itu di bina di kawasan jenderam
    arah mane ye sebab saya duduk di sg.buah luar…berminat juga hendak tahu..
    jikalaw ade rezeki boleh lar membelinye..tme ksh..wasalam..

    1. Alfafa Group

      waalaikumussalam, berhadapan dengan UniKl. Untuk keterangan lanjut boleh menghubungi pegawai kami :
      wan 012-9854138 / 014-2303524 dan boleh datang secara terus ke pejabat di No 13, MG POINT, Batu 7 Mutiara Gombak, 53100 Kuala Lumpur
      InsyaAllah ada rezeki Encik. Sekian, terima kasih.

      1. Hamidah Abdul Rahman

        Assalamualaikum

        saya berminat degan projek di jemderam. Dengan siapa saya boleh berhubung nak dengar dengan lebih jelas supaya jelas. Kalau fikir logik mcm x logik mcm taraf2 flat kos sederhana jer mn ada banglo harga mcm ni…

        tq

      2. Alfafa Group

        Waalaikumussalam..
        Boleh datang ke office kami di Mutiara Gombak..atau hubungi office kami di talian 03-6186 2539/2532 untuk mendapatkan maklumat dan keterangan lanjut..

  5. suraya

    salam, saya nak bertanya, sekiranya saya membuat tempahan perlu membayar 89 ribu, dan selepas rumah siap berapa baki yang perlu dibayar?

    1. Alfafa Group

      Wasalam, untuk deposit cik hanya perlu membayar rm500 sahaja, dan seterusnya cik boleh membayar secara RM89k. Tiada sebarang pembayaran yang perlu dibayar selepas pembinaan rumah selesai.

  6. Rizal Kasmu

    Saya berminat memohon utk unit tanah utk buat rumah di jenderam hulu, sepang. post at mudah 3800sqf = 50k. still available for sale?

    1. Alfafa Group

      Untuk keterangan lanjut boleh menghubungi pegawai kami :
      wan 012-9854138 / 014-2303524 dan boleh datang secara terus ke pejabat di No 13, MG POINT, Batu 7 Mutiara Gombak, 53100 Kuala Lumpur
      Sekian, terima kasih.

  7. irwan shah

    saya kurang faham syarat-syaratnya.
    maksudnya saya yang bab akan di bayar RM500 sebulan oleh syarikat dan
    masa bayar tempahan 89k, maksudnye selepas 3 tahun menunggu, saya akan ada tanah la yer dan rumah tiada?macam tu ke?

    1. Alfafa Group

      company akn beri kpd pembeli RM500 setiap bulan selama 36 bulan(3 thun)..untuk permulaan, encik perlu membuat tempahan kawasan mana yg encik mahukan dan perlu bayar RM500 terlebih dahulu..kemudian, baru encik memohon utk membuat personal loan..bila loan dh lulus, barulah encik membuat bayaran penuh kpd pihak peguam yg telah dilantik oleh syarikat kami..slpas 3 tahun, encik akn dapt tanah dan rumah yg dh siap dibangunkan..utk pertanyaan lanjut, boleh hubungi office kami 03-61862539 atau dtg ke office kami di Mutiara Gombak

  8. halimatussa'diah

    Salam..masih ada lg unit yg kosong d jenderam..memg dkt dgn tempat sy bekerja… tp… memang sy kena dptkn loan rumah 89000 ke… yg dpt 500 setiap bulan bila pula….

    1. Alfafa Group

      wslm..masih ad lg..utk permulaan, puan perlu membuat tempahan kawasan mana yg puan mahukan dan membuat bayaran tempahan RM500..puan perlu buat personal loan..sebulan selepas puan membuat bayaran penuh dan tandatangan perjanjian dgn peguam syarikat, puan akan mula terima RM500 setiap bulan selama 36 bulan..untuk maklumat lanjut boleh hubungi office kami 03-61862539 atau dtg ke office kami di mutiara gombak..

  9. Ashmar

    Salam,

    Saya ingin bertanya, ada tak projek sebigini di negeri Perak???suami saya berminat untuk membeli/ buat rumah di kawasan kampung halaman iaitu Bota, Perak. Soalan seterusnya, sekiranya kami penjawat awam, bolehkah loan Kerajaan digunakan untuk permohonan membeli lot rumah banglo 89K ini. Terima kasih encik.

    1. alfafa group

      wslm..konsep kami..d mana2 pn bleh tmph utk buat rumah banglo ini..bleh dtg ofis atau hbngi pgwai kami wan 012-9854138 / 014-2303524 utk mklumat lnjut..utk buat pnjmn perumahn xdpt,sbb rumh xsiap lg.kbiasaan pmbli kmi akn buat pnjmn prbdi bg mmbli rumh bglo ini..

    1. alfafa group

      Konsep perumahan kami..d mana2 bleh tmph..klu tuan nak rumah d kedah.sila buat temphan di kedah & kami akan ke kedah cari tanah dan bina rumah tuan

      1. zaidi

        salam….saya berminat utk project di jenderam selangor tu.cuma nk tanya syarikat alfafa ada tak menjalankan urusan jual beli apartment.saya ada sebuah di puncak alam, selangor mungkin boleh jual utk beli rmh tersebut.t.kasih

      2. Alfafa Group

        Wslm..sekarang kami hanya fokus kepada tempahan banglo seluruh malaysia sahaja..jika berminat untuk membuat tempahan banglo RM89k, boleh datang ke office kami di mutiara gombak..

    1. Alfafa Group

      boleh membuat tempahan dengan mengisi borang dan membayar deposit RM500..boleh pilih lot setelah membuat full payment,,

  10. ariss bin ghani

    Salam, Pertanyaan saya.
    apakah harga rumah tersebut bernilai 89,000 atau ada harga disebaliknya
    kenapa tempahan harus dibuat dengan harga 89,000
    dan dari mana institusi kewangan yang disebutkan unutk membuat pinjaman peribadi ? adakah a berdaftar dgn kementerian kewangan ? dan dibawah BAFIA.
    Dan berapa pula bayaran yang akan dikenakan selapas pinjaman diluluskan?
    soalan yang terakhir…kenapa harus buat perjanjian salam…bukan perjanjian hitam putih?

    1. Alfafa Group

      Wslam…
      Memang harga tempahan yg kami tawarkan adalah RM89k..tiada harga atau kos lain yang tersembunyi..
      Pembeli perlu membuat pinjaman peribadi untuk membuat full payment kpd phak syarikat atau atas nama peguam..pinjaman peribadi boleh dibuat di mnana-mana bank..perjanjian salam bermaksud tempahan..ianya still hitam putih juga..cuma namanya ialah perjanjian salam..

  11. hazrul shah

    salam, saya ingin bertanya.. kenapa perlu buat loan peribadi. dan kenapa tidak mengunakan loan pembelian tanah . Adakah pihak tuan tidak boleh menyediakan dokument atau geran tanah di kawasan yang dipilih.

  12. hazrul shah

    saya mendapat maklumat kawasan di Jenderam telah diluluskan, bolehkan saya membuat pinjaman hartanah. kerana pinjaman peribadi handa dilimitkn kepada sepuluh ke 20 tahun sahaja dan interest untuk pinjaman peribadi tinggi..

  13. wanzack

    Salam tuan, saya berminat beli rumah di Jenderam, dengkil. nak tanya kalo lot banglo disana berapa harganya..dan biasa berapa?. cara untuk tempah bagaimana dan kenapa syarikat bagi 500 ?.mohon pencerahan,terima kasih.

    1. Alfafa Group

      Wasalam..harga masih sama, iaitu RM89k..syarikat beri RM500 kerana mahu ringankan beban pembeli untuk membayar pinjaman peribadi setiap bulan..jika berminat boleh datang ke office kami di mutiara gombak untuk membuat tempahan dan bayaran deposit..

    1. Alfafa Group

      lebih senang berurusan dengan office kami terus di mutiara gombak..jika mahu tempahan online, hubungi pejabat urusan kami terlebih dahulu 03-6186 2539/2532

  14. ZURA

    SOALAN SY : -
    1. Setelah bayaran deposit rm500, baki dr rm89,000 itu boleh tak keluarkan EPF?
    Selain dari personal loan…
    Terima kasih.

  15. ZURA

    AS SALAM…Boleh ke pihak alfafa mencari tanah di hulu langat?
    Ramai yg nak membeli di hulu langat ni…
    Kawan2 sy pun ade dlm 2/3 org yg nak…
    Adakah Alfafa akan mencari dulu tanah di bahagian mane hulu langat ni then baru kite byar deposit atau mcm mane ye?
    TERIMA KASIH.

  16. mr ali

    assalam
    apa konsep jual beli alfafa gunakan…?????? setahu saya setiap urusan jual beli dalam islam, perkara wajib yg perlu ada ialah pembeli,penjual,barang yg nyata dan aqad… tetapi disini terdapat keraguan bahawa pembeli wajib membayar rm500 sebagai tempahan dan selebihnya perlu membyar rm89k dan dalam tempoh tiga tahun barulah dapat rumah yg diidamkan itu….
    jikalah begini perjanjiannya sudah jatuh perjanjian yg meragukan….ada yg tersembunyi…
    jika dalam perbankan islam…perjanjian jualbeli wajib dilaksanakan mengikut pada terma dan syarat yg telah ditetapkan dan pembayaran adalah mengikut progress pembinaan… dan pihak yg terlibat hanyalah pembeli,bank,dan penjual…. malah jual beli tersebut adalah nyata dan selamat dan dilindungi oleh tipuhelah pemaju….
    namun apakah konsep yg diterapkan alfafa group mengikut kepada syarak dalam islam??????

    1. alfafagroup

      wasalam, ada, boleh beri nama dan nombor telefon, atau terus hubungi pejabat kami 03-61862539 /03-61862532 / 0361772562

    1. alfafagroup

      wsalam ada, boleh beri nama dan nombor telefon, atau terus hubungi kami 03-61862539 /03-61862532 / 0361772562

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>